logo

Workshop om fokus på design i produktudvikling af dansk sundheds- og velfærdsteknologi

Kl. 10:00 – 13:00
Sted: Hal C1, lokale C1-M5
Arr.: Teknologisk Institut

Workshop om fokus på design i produktudvikling af dansk sundheds- og velfærdsteknologi

Teknologisk Institut og Welfare Tech Innovationsnetværk for Sundhed og Velfærdsteknologi inviterer til åben workshop om inddragelse af design i produktudvikling af dansk sundheds- og velfærdsteknologi den 17. maj 2018 på Health & Rehab-messen i Bella Center.

Formålet med workshoppen er at sætte fokus på design og designtænkning – især brugerperspektivet og det kommercielle outcome af en systematisk designmæssig indsats.

Workshoppen vil specifikt demonstrere og formidle effekterne af design-fokus og tænkning i produktudviklingsfaserne specifikt inden for sundhedsdomænet i relation til udviklingen af nye danske velfærdsteknologier med international appel.

Første case-eksempel præsenteres af Designskolen Kolding. Oplægget, der præsenteres af Senior Designer Kerstin Bro Egelund fra designskolens LAB Social Inklusion, vil sætte rammen for dagens workshop og demonstrere og formidle effekterne af en systematisk designindsats ved hjælp af udvalgte cases.

Kerstin Bro Egelund vil byde ind i forhold til, hvordan du som virksomhed kan udvikle din forretning og forbedre din produktportefølje ved hjælp af (godt) design = at handle sig til udvikling. Casen vil sætte fokus på design som giver mening og værdi – til både producent og bruger, bl.a. med input fra designstuderende.

Andet case-eksempel på workshoppen er RotoBed. RotoBed er en nyudviklet plejeseng, der er udviklet af virksomheden RotoBed i samarbejde med den danske møbeldesigner Hans Sandgren Jakobsen. RotoBed er udviklet med fokus på brugeroplevelsen og kombinerer elementer som selvhjulpenhed, funktion, bæredygtighed og langtidsholdbare materialer samt bedre arbejdsmiljø for personalet. RotoBed kan bruges i private hjem og på plejecentre og er netop blevet lanceret i både Danmark og på eksportmarkederne.

Designer Hans Sandgren Jakobsen, der i år 2000 modtog Møbelprisen, vil på workshoppen fortælle om designprocesserne bag udviklingen af RotoBed og oplægget vil have fokus på elementerne: Innovation, æstetik og funktionalitet. Udgangspunktet er, at godt design bidrager til en bedre livskvalitet.

Tredje case-eksempel omhandler konceptet Designing for Meaningfulness. Vanessa Julia Carpenter fra FORCE Technology, præsenterer (in English) en række korte cases, der sætter fokus på brugerperspektivet – hvordan vi sikrer brugerens ønsker og værdier, når vi udvikler nye teknologier – og hvordan vi bevæger os ud over funktionalitet og muliggør meningsfulde brugeroplevelser.

Vanessa vil i indlægget demonstrere forskellige hardwareprototyper udviklet i FORCE Technologys IdemoLab, herunder ‘Fibo, the pregnancy wearable for men’ udviklet af startup-virksomheden, First Bond Wearables. Vanessa vil igennem casene præsentere “The Mechanics of Meaningfulness”, der giver virksomheder en række tips til udviklingen af deres næste ’Smart-product’.

TID OG STED:
Torsdag den 17. maj 2018 klokken 10:00-13:00 på Health & Rehab-messen i Bella Center. Eventen foregår i Innovationszonen, der i år faciliteres af Teknologisk Instituts laboratorium for velfærdsteknologi, CareLab Innovation.

Workshoppen afholdes i samarbejde med Brancheforeningen Danish.Care (Dansk Rehab Gruppe) og Welfare Tech Innovationsnetværk for Sundhed og Velfærdsteknologi. Workshoppen er gratis for alle og henvender sig især til virksomheder, men alle er velkommen. Tilmelding nødvendig. Der opkræves et no-show gebyr på 500 kroner + moms ved udeblivelse på dagen eller ved afmelding efter sidste tilmeldingsfrist.   


Bemærk: Ved tilmelding til dette arrangement giver du samtidigt tilladelse til, at Teknologisk Institut må offentliggøre billeder og video fra arrangementet, hvor du optræder. Teknologisk Institut anvender løbende billeder og video i trykte og digitale medier til bl.a. at formidle gode historier fra arrangementer, almindelig vidensformidling samt generel information om arrangementer og aktiviteter. Der vil udelukkende være tale om situationsbilleder, der har til formål at vise en aktivitet eller en situation. Fx deltagere på en konference, en temadag eller et netværksarrangement. Portrætbilleder, fx af en oplægsholder, kræver samtykke om offentliggørelse fra den pågældende person. I sådanne tilfælde vil Teknologisk Institut anmode om en samtykkeerklæring. 

PROGRAM FOR DAGEN

10.00 Designskolen Kolding ved Senior Designer Kerstin Bro Egelund sætter fokus på, hvordan design driver forandring – og hvordan man som virksomhed aktivt kan handle sig til udvikling: Fokus på design som giver mening, værdi og betydning til produkter, projekter og borgere.

11.00 RotoBed ved ejer Martin Riis Holm og designer Hans Sandgren Jakobsen sætter fokus på design og funktionalitet med udgangspunkt i casen RotoBed

12.00 FORCE Technology ved Vanesa Julia Carpenter sætter fokus på konceptet Designing for Meaningfulness ved hjælp af en række cases, herunder demonstration af prototyper af ’Smart-products’ (in English)

13.00 Åben dialog, QA med oplægsholdere, netværk og sandwich v/Loungeområde i hal C2

13:30 Tak for i dag!

 

TILMELDING DIREKTE TIL:

SENIORKONSULENT HOS TEKNOLOGISK INSTITUT ANDERS LYCK FOGH-SCHULTZ: alfs@teknologisk.dk / 72 20 31 87

Health & Rehab Scandinavia

Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup

Forskerparken 10E
5230 Odense M
__________________
Tlf. +45 3254 2425
E-mail: info@health-rehab.com

Find Bella Center

Tilmeld nyhedsbrev