Vi tæller ned til Health & Rehab Scandinavia 2020

  • DAGE
  • TIMER
  • MIN
logo

CareNet-Temadag: Teknologiunderstøttet Rehabiliterende Træning

Kl. 10:00 – 13:00
Sted: Hal B4, Lokale B4-M1
Arr.: CareNet

Traditionen tro afholder CareNet en temadag på Health & Rehab messen i maj måned. Temadagen sætter fokus på de nyeste teknologier inden for rehabiliteringsområdet med fokus på robotteknologi, digitale træningssystemer og Virtual Reality

Deltager du også på Health & Rehab messen i Bella Centeret? Så deltag med CareNet og få en lærerig temadag – samt fuld forplejning og en guidet rundvisning på messen.
Mød virksomhederne Robofit, VR-Rehab og DigiRehab; Alle tre virksomheder giver dig/jer mulighed for hands-on-demonstrationer af deres teknologier.

Udover de tre virksomheder vil du også møde tre forskellige kommuner, som har erfaringer med rehabiliteringsteknologierne.

RoboFit er en genoptræningsrobot, der gør det muligt for brugeren at udføre mange helt ens gentagelser, mens behandleren har begge hænder fri. RoboFit er udviklet i samarbejde med Ortopædisk genoptræningscenter i Aarhus Kommune. Projektleder Ida Munk Petersen fra Aarhus Kommune, vil fortælle om Aarhus Kommunes erfaringer. I Aarhus Kommune er der vist lovende potentialer for at effektivisere genoptræningsforløb for borgere og terapeuter i et udviklingsprojekt med en prototype af genoptræningsrobotten ”RoboFit”. Udviklingsprojektet foregik på Ortopædisk Genoptræningscenter i 2016. Det blev udført i et OPI-samarbejde mellem RoboFit ApS og Aarhus Kommune med projektledelse fra Center for Frihedsteknologi. I løbet af projektperioden blev RoboFit videreudviklet på baggrund af de erfaringer, som en fysioterapeut og borgere gjorde sig ved at anvende robotten. Dette har ført til et færdigt produkt, der i 2018 afprøves i et nyt projekt i Aarhus Kommune. I projektet efterprøves de lovende potentialer, der blev fundet i udviklingsprojektet, i større skala i kommunens lokale sundhedsenheder. Projektet forventes afsluttet ultimo 2018.

VR-Rehab udvikler virtuel reality-software til rehabiliteringsområdet. Softwaren er udviklet til kommuner og hospitaler. Formålet med deres produkt er at bistå og stimulere kognitiv og fysisk rehabilitering gennem interaktiv og innovativ teknologi. VR-produktet er designet til at brugeren, der har brug for rehabilitering, fortsat skal lave daglige aktiviteter og gøremål i hjemmet. Patienterne kan via teknologien udføre forskellige aktiviteter ved at interagere med objekter, såsom fx at lave kaffe, hælde væske i en kop eller vride karkluden. Systemet følger patientens fremskridt. I slutningen af hver session har terapeuter mulighed for at visualisere og udtrække dokumentation vedrørende patienternes fremskridt. Aalborg Kommune har erfaringer i VR-Rehab, og de vil på temadagen, fortælle om deres erfaringer med VR-Rehab

Med DigiRehab kan kommunen tilbyde fysisk træning af de ældre, der ikke kan komme ud af hjemmet. Denne type borgere modtager typisk hjemmehjælp. Med DigiRehab kan borgernes normale hjemmehjælpere stå for denne træning. De ældre bliver stærkere og mere trygge med den effekt, at de oplever en højere livskvalitet. Anvendelse af DigiRehab giver gladere borgere, er en god arbejdsopgave for SOSU-medarbejderne og resulterer i besparelser på bundlinjen. Viborg Kommune, vil yderemere fortælle om deres oplevelser med DigiRehab. 

Efter oplæggene vil der være en guidet rundtur, hen til de nyeste velfærdsteknologiske stande. Efterfølgende vil der være frokost til alle deltagende.

Program for dagen

10.00: Netværksleder Anders Lyck Fogh-Schultz byder velkommen

10:10: DigiRehab fortæller om objektiv screening af borgernes behov

10:30: Viborg Kommune fortæller om deres erfaringer med DigiRehab

10:50: VR-Rehab fortæller om deres VR-produkt designet til rehabilitering

11:10: Aalborg Kommune fortæller om deres erfaringer med VR-Rehab

11:30: RoboFit fortæller om deres genoptræningsrobot

11:50: Aarhus Kommune fortæller om deres erfaringer med RoboFit

12:10: Hands-on-demonstration

12:40: Guidet rundvisning på messen efterfulgt af frokost og netværk i restauranten!


Praktisk information

Arrangør: CareNet

Pris for CareNet-medlemmer: Gratis

Pris for ikke-medlemmer: 995 kroner eksklusiv moms.


Tilmelding: Senest den 09. maj 2018.
Ved afbud efter den 09. maj 2018 eller ved udeblivelse på dagen betales et no-show-gebyr på 500 kr. eksklusiv moms.

Log ind med din CareNet-profil i feltet øverst til højre og tilmeld dig temadagen.
Hvis du ikke allerede har en profil
kan du oprette en gratis her.

Health & Rehab Scandinavia

Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup

Forskerparken 10E23
5230 Odense M
__________________
Tlf. +45 3254 2425
E-mail: info@health-rehab.com

Åbningstider

12. - 14. maj 2020
Alle dage kl. 9.00-17.00

Find Bella Center

Tilmeld nyhedsbrev